Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 29880 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place pestele. Iar daca am posibilitatea sa aleg, prefer somonul gatit pe gratar sau la aburi, dorada sau novacul la cuptor, iar macroul saramura. Astazi am pregatit ceva simplu, gatit usor si incet la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L. A iesit atat de bun, incat piticii mei au papat tot. Sosul de lamaie cu menta este demential, poate v-ar tenta sa il incercati. Chiar imi place cum "toarce" acest aparat de gatit si cel mai mult imi place vasul din ceramica, si daca vreti, il puteti introduce si la cuptor, asta in cazul in care ramaneti fara curent, sa zicem, sau atunci cand vreti ca mancarea sa capete o crusta crocanta sau rumena.

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane somon proaspat
  • 1 lamaie
  • 3-4 fire menta verde, proaspata
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 3-4 felii rosii uscate
  • cateva fire sparanghel verde, fraged
  • cateva rosii cherry
  • 50 ml apa
  • 1 cub mic de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L la o sursa de curent.

Spalam pestele si il lasam un pic deoparte.

Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem.

Spalam sparanghelul si il lasam la scurs.

Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului. Presaram sare. Asezam feliile de lamaie. Asezam medalioanele de somon direct peste lamaie. Adaugam rosiile uscate, firele de menta spalata. Adaugam apa si mai presaram putina sare.

Acoperim si selectam functia Low, timpul de preparare 1 ora.

Cu 10 minute inainte sa expire timpul de gatire, adaugam in vasul aparatului, firele de sparanghel si rosiile cherry. Acoperim si lasam inca 10 minute.

Dupa ce aparatul a incheiat programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.

Scoatem si servim pe un platou, un medalion de peste, cateva fire de sparanghel crocant, si turnam un pic din sosul de lamaie cu menta peste ele. Simplu si gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L